Description
EQ.6 plus: Spełnij marzenia o zmysłowym aromacie kawy i technologii łatwej w obsłudze.
Wyśmienity smak i aromat, atrakcyjny design i wyjątkowo prosta, intuicyjna obsługa – jednym słowem EQ.6 plus marki Siemens. Wszystko co musisz zrobić, to włączyć urządzenie, a na wyświetlaczu natychmiast pojawią się wizerunki specjałów z kawy i mleka. Wystarczy delikatne dotknięcie i już możesz cieszyć się wyśmienitą kawą, a nawet zażądać dwóch filiżanek jednocześnie. Ważnym atutem jest też funkcja autoMilk Clean,czyli automatyczne czyszczenie spieniacza mleka po zaparzeniu kawy mlecznej (uderzenie pary).
Najważniejsze cechy urządzenia
Idealna temperatura parzenia zapewniająca najbogatszy aromat.
Wyświetlacz dotykowy – łatwe sterowanie.
Młynek ceramiczny.
Kawy i napoje mleczne za jednym dotknięciem przycisku.
Mocny aromat bez gorzkiego posmaku.
Automatyczne czyszczenie układu mlecznego po każdym przygotowaniu kawy z mlekiem.
Dopasowanie wielkości napoju do indywidualnych potrzeb.
Doskonała higiena.
Maksimum aromatu dzięki idealnej temperaturze parzenia: inteligentny system sensoFlowKawę należy parzyć zawsze w odpowiedniej temperaturze – to najlepszy sposób na pełne rozwinięcie aromatu kawy. Idealna temperatura parzenia perfekcyjnego espresso mieści się w przedziale od 90 do 95°C. Tylko ekspresy EQ z niepowtarzalnym systemem sensoFlow zapewniają utrzymanie najwłaściwszych warunków podczas przygotowywania kawy. Za najszybszy i najskuteczniejszy sposób uzyskania doskonałego espresso odpowiadają sensory kontrolujące temperaturę przez cały proces przygotowywania naparu.
Cała różnorodność smaków, za jednym dotknięciem
Jeszcze podczas przygotowania wyświetlacz coffeeSelect w ekspresie wyznacza perfekcyjny poziom przyjemności z zaparzania kawy. Przejrzysty interfejs użytkownika prezentuje podgląd imponującej gamy aromatycznych kaw i specjalnych napojów kawowo-mlecznych do wyboru, a jego intuicyjna obsługa umożliwia natychmiastowy, bezpośredni dostęp do wszystkich funkcji za jednym dotknięciem. W rezultacie proste przygotowanie aromatycznego espresso, kremowego cappuccino lub łagodnego napoju kawowego ze spienionym mlekiem stanie się niepowtarzalnym doznaniem.
Doskonałe mielenie i pełniejszy aromat
Wysokiej jakości młynek ceramDrive mieli ziarna kawy wyjątkowo równo, przez co umożliwia wydobycie wszystkich aromatów w trakcie procesu parzenia — wrażenia z picia tak aromatycznej kawy są czymś naprawdę wyjątkowym. Ponieważ młynki ceramiczne — w przeciwieństwie do stalowych — praktycznie nie podlegają zużyciu,gwarantują one długotrwałe wrażenia z picia kawy premium.
Kawy, które przygotuje ekspres za dotknięciem jednego przycisku
Espresso
Dla większości ludzi espresso stanowi klasykę kawy. W języku włoskim słowo „espresso” oznacza „naciskanie”. Ten rodzaj naparu tradycyjnie wytwarzany jest poprzez przepuszczanie pod wysokim ciśnieniem niewielkiej porcji prawie wrzącej wody przez drobno zmieloną kawę. Espresso serwowane jest bez mleka, a w efekcie otrzymujemy bogatą, aromatyczną kawę w najczystszej postaci, gotową do natychmiastowego wypicia.
Espresso macchiato
Espresso macchiato to klasyczne włoskie espresso „splamione” mlekiem. Odrobina mleka dodawana no końcu procesu parzenia pozwala delikatnie złagodzić smak czarnego naparu.
Kawa
Klasyczna kawa to espresso zrobione z większej ilości wody (zazwyczaj 180 – 250 ml). Charakteryzuje ją mocny i wyraźny smak oraz pianka na wierzchu, tak zwana crema.
Cappuccino
To jedna z najbardziej popularnych wersji kawy z fascynującą historią. Została nazwana na cześć brązowych kapturów noszonych przez włoskich mnichów – kapucynów. Cappuccino powstaje przez połączenie w trzech równych częściach kawy espresso, gorącego mleka i pianki mlecznej. We Włoszech tradycyjnie pija się Cappuccino rano, ale w innych stronach świata ten wariant cieszy się wzięciem przez cały dzień.
Latte macchiato
Obrazowa nazwa „Latte Macchiato” czyli „mleko nakrapiane”, oddaje wygląd szklanki z mlekiem zakłóconym niewielką ilością kawy. Składniki są takie jak w zwykłej Café Latte, jednak przygotowanie i serwowanie jest zupełnie inne. Latte Macchiato powstaje przez dodanie połowy porcji espresso do dużej ilości gorącego, spienionego mleka, co powoduje utworzenie się ciemnej warstwy pomiędzy pianą a mlekiem.
Kawa z mlekiem
Klasyczna kawa z mlekiem przyrządzana jest z kawy na bazie espresso oraz tej samej ilości podgrzanego mleka.
Americano
Americano stworzyli amerykańscy żołnierze stacjonujący we Włoszech podczas II wojny światowej, a następnie zostało spopularyzowane przez amerykańskich baristów. Jest jedną z najłatwiejszych do wykonania wersji kawy – to po prostu pojedyncza lub podwójna porcja espresso z dodatkiem gorącej wody, podawana w dużym kubku. Lżejsze i mniej gorzkie od czystego espresso przypomina smakiem amerykańską kawę parzoną w ekspresach filtrujących.
Flat white
Flat White ma niejednoznaczne pochodzenie, ponieważ przyznaje się do niej region Azji i Pacyfiku. Często bywa mylona z Latte ze względu na podobne składniki i proporcje, niemniej Flat White charakteryzuje się gładszą konsystencją. Tworzona jest przez nalanie podgrzanego gorącą parą mleka na porcję espresso.
Pełna przyjemność za dotknięciem przycisku: funkcja oneTouch
Niezależnie od tego, na jaki kawowy specjał masz ochotę, czy jest to latte macchiato, kremowe cappuccino, czy też ekstra-mocne espresso, dzięki funkcji oneTouch Twój w pełni automatyczny ekspres może przygotować dla Ciebie czystą kawową rozkosz za naciśnięciem zaledwie jednego przycisku — nic prostszego. System przygotowuje kawę i mleczne specjały w sposób automatyczny — i dokładnie tak, jak lubisz. Ta doskonała technologia umożliwia beztroskie zanurzenie się w świecie doskonałej kawy.
Dziel się radością: możliwość wyboru dwóch filiżanek espresso i café crème.
Opcja wyboru dwóch filiżanek pozwala na łatwe przygotowanie dwóch porcji espresso lub café crème za jednym razem. Wystarczy umieścić filiżanki pod podwójnym wylotem kawy, a urządzenie zmieli odpowiednią porcję ziaren i zaparzy dwie filiżanki kawy — wszystko to za dotknięciem jednego przycisku. Podwójna radość z unikatowego aromatu kawy.
Dla otrzymania ekstra-mocnej kawy: aromaDouble Shot
Ekstra-mocna kawa bez kompromisów w kwestii aromatu, dzięki innowacyjnej funkcji aromaDouble Shot. Funkcja aromaDouble Shot obejmuje dwa procesy mielenia i parzenia, aby zawsze wydobywać najlepszy aromat. Ten automatyczny proces zapewnia, że kawa jest pozbawiona gorzkiego posmaku, ponieważ mniejsza ilość wody oznacza mniej uwolnionej goryczy — dzięki temu do Twojej filiżanki trafia tylko to, co najlepsze w ziarnie.
Ulubione napoje za dotknięciem przycisku
Ekspres może zapamiętać dwie ulubione kawy. Wystarczy raz ustawić moc, wielkość, temperaturę oraz ilość mleka i zapisać jako swój ulubiony napój. Teraz tylko jednym przyciskiem przygotujesz dokładnie takie jak lubisz mocne espresso czy kremowe cappuccino.
Dopasowanie wielkości napoju do indywidualnych potrzeb: individualCup Volume
Aby stworzyć wyjątkową kawę serwowaną w filiżankach o różnych rozmiarach, potrzebna jest doskonale dopracowana technologia. Za pomocą funkcji individualCup Volume wstępnie ustawione rozmiary filiżanek, takie jak „mała”, „średnia” i „duża”, można indywidualnie dopasować w zakresie pięciu różnych ustawień pojemności.
Czysta przyjemność. System autoMilk Clean automatycznie czyści układ mleczny
Każdy amator aromatycznej kawy chętnie celebruje jej parzenie, ale czyszczenie systemu spieniania mleka jest zwykle ponad jego siły. Nowy, opracowany przez markę Siemens system autoMilk Clean kładzie temu kres. Ten w pełni automatyczny, parowy system czyszczenia aktywuje się po każdym parzeniu kawy z mlekiem, zwalniając użytkownika z codziennego mycia modułu spieniania mleka. Ekspres sam utrzymuje idealną higienę, a Ty możesz bez przeszkód serwować pyszne kawowe kompozycje z mleczną pianką.
Zawsze świeża woda do parzenia kawy
Ekspres wyposażony jest w filtr Brita, który zainstalowany jest w zbiorniku na wodę. Dzięki temu rozwiązaniu woda serwowana do parzenia kawy pozbawiona jest kamienia co nie tylko poprawia smak kawy, ale również przedłuża żywotność urządzenia.
Doskonała higiena dzięki wyjmowanej jednostce zaparzania
Aby zapewnić higieniczną czystość, nawet wewnątrz urządzenia, w pełni automatyczny ekspres do kawy umożliwia łatwe wyjęcie jednostki zaparzania, wypłukanie jej pod bieżącą wodą i ponowny montaż w urządzeniu. Dzięki temu możesz szybko wrócić do tego, czego naprawdę pragniesz: smakowania czystego aromatu najlepszych kawowych specjałów.
Automatyczne odłączenie od zasilaniaStale rosnące koszty energii przekładają się na rosnące znaczenie energooszczędnych technologii. Funkcja zeroEnergy Auto-off automatycznie odłącza urządzenie od zasilania po upływie nastawionego czasu, stanowiąc wydajny sposób na oszczędzanie energii.
By dłużej cieszyć się kawą: calcnCleanAutomatyczny system calcnClean umożliwia czyszczenie i odkamienianie w jednym cyklu. Ten program serwisowy znacząco ułatwia czyszczenie urządzenia i maksymalnie wydłuża okres eksploatacji produktu, dzięki czemu możesz cieszyć się wyjątkową kawą jeszcze dłużej.
Przedstawione zdjęcia są poglądowe i mogą różnić się od oryginału zależnie od modelu urządzenia.
zalewa do grzybkow w occie, total ineo, czas pieczenia pierniczków w piekarniku, neutrogena krem, przekąski na cieście francuskim, mielone z piekarnika z ziemniakami, szampon skrzypovita, grudniowe święto świeczek, onlybio gdzie kupić, zioła w doniczkach w kuchni, co się wkłada do koszyczka, zamrażanie grzybów kurek
yyyyy